Cinamonas – žiemos prieskonių karalius

Padeda mesti svorį

Įrodyta, kad cinamonas skatina insulino, kuris mažina cukraus kiekį kraujyje, gamybą. Tai naudinga ne tik sergantiesiems cukriniu diabetu, bet ir trokštantiems sulieknėti. Šis prieskonis spartina medžiagų apykaitą, padeda greičiau sudeginti riebalus. Apskritai cinamonas padeda ilgiau išsaugoti sotumo jausmą, todėl užkerta kelią persivalgymui ir norui užkandžiauti. Šiuo prieskoniu derėtų gardinti įvairius patiekalus, arbatą, kavą ir kt. Nevertėtų tikėtis greito poveikio, tačiau tikrai nustebsite, jeigu cinamoną pradėsite vartoti reguliariai.

Kursto aistrą

Nuo seno Rytų medicinoje cinamonas naudojamas ne tik maistui, ligoms gydyti, bet ir nuotaikai bei aistrai pakelti. Sakoma, kad užtenka vien šio prieskonio kvapo, kad išgaruotų blogos emocijos ir žmogui sužadintų aistrą. Cinamonas leidžia atsipalaiduoti ir pasiduoti seksualiniams troškimams. Sakoma, kad užuodžiant cinamoną meilės aktas būna ne tik aistringesnis, bet ir ilgesnis.

Gydo įvairias ligas

Dar senosios civilizacijos žinojo, kad cinamonas padeda įveikti peršalimą. Jis malšina skausmą, kovoja prieš bakterijas, virusus, skatina prakaitavimą. Pastebėta, kad šis prieskonis mažina cholesterolio kiekį kraujyje, krešulių susidarymo riziką, stiprina širdį ir imunitetą. Jis padeda įveikti šlapimo takų infekcijas ir atritą.

Skatina plaukų augimą

Cinamonas gali padėti tiems, kuriems slenka plaukai arba jie yra itin silpni. Norint pasiekti gerų rezultatų, kartą per savaitę reikia naudoti cinamono kaukę. Ją itin lengva pasigaminti. Reikia tik 2 šaukštelius cinamono sumaišyti su 2 šaukšteliais medaus, kiaušinio tryniu ir įpilti 100 ml šilto alyvuogių aliejaus. Gautą mišinį gausiai užtepti ant plaukų šaknų, palaikyti 10–15 min. ir ištrinkti naudojant įprastą šampūną.

Truputis cinamono gražiai dienos pabaigai

Parašykite komentarą